Iväg på lääger!

2010-07-23 @ 23:45:51
Imorrn bitti kommer jag (plus ca 40 personer till) att stå vid Brottby trafikplats för att sedan ta en buss mot Norrtälje-hållet. Det är nämligen imorgon dags för att åka på scoutläger. Den bästa veckan på hela sommaren och som man längtar till nästa redan när lägret är slut. Bo i tält, äta mat i kåsor, busa och lura dom små barnen, busa med ledarna, svära över regnet, klaga på värmen och grilla korv över öppen eld och sjunga sånger och berätta spökhistorier. Jag älskar det! Sommarlägret är det bästa med att vara scout! Och såklart att träffa massor med människor!  Kommer hem på fredag om en vecka så det blir nog inte så mycket bloggande under nästa vecka.. Kanske ett och ett annat inlägg, om jag kan sno åt mig en plats vid de två datorerna som man kan låna. Hoppas ni får det bra, för jag kommer definitivt ha det aaaweesooome!

Sahara Bandidos

2010-07-22 @ 01:45:00
Nu ska jag sova.. Jag och min kompis har kollat på Sahara och Bandidos, två bra filmer. Den första med bland annat Penople Cruz, Matthew McConaughey & Steve Zahn. Den andra med Salma Hayek, Penople Cruz & Steve Zahn. Tycker nog att den andra var roligast. Se Bandidos säger jag bara!

Träden belyses

2010-07-21 @ 12:17:41

Nu är det länge sedan jag la upp en bild/foto här på bloggen. Men, så går det när man bloggar från iPoden =). Här har ni iallafall en bild som jag är ganska nöjd med ändå, jag gillar solen som tränger igenom trädkrononorna och lyser ner på marken.


Se den i full storlek genom att klicka på miniatyren nedan:



Nyvaken

2010-07-21 @ 10:18:11
Hatar att vara nyvaken. Sover hellre fem timmar till. Vaknade för ungefär en kvart sen. Det här är nackdelen med sommaren, att det blir ljust så himla tidigt och jag som inte kan sova när det blir ljust så vaknar jag.. Fastän jag somnade vid två. Vad är grejen med det liksom? Bajs rent ut sagt. Men jag gillar dagarna när det är soligt och varmt, och kvällarna när himlen är vacker och varm. Länge leve sommaren!

Underbar tävling hittad!

2010-07-20 @ 23:46:49
Jag hittade en fantastisk blogg med en superbra tävling - vinn ett smycke! Smycket består av två "plattor" som man kan välja skjälv vad som ska stå. Häftigt säger jag! Jag funderar på om jag vill att det ska stå "Alltid Scout", eller "Trogen Scout".. Eller kanske "Alltid Redo" som ju faktiskt är scouternas lösen. Hmmm. Men något med scout ska det nog iallafall vara =D

Bloggen hittar ni här: http://luciadesign.blogg.se/2010/july/tavling-vinn-personligt-namnsmycke.html#comment

Spotify for the wind!

2010-07-19 @ 20:21:45
Det finns ingenting bättre än Spotify. Det är sällan man träffar någon som inte har Spotify, men när man väl gör det blir alla omkring förvånade. Spotify är bra både om man är gratis-användare eller om man har premium*. Är man gratis-användare betalar man såklart ingenting och besöks då av korta reklampauser då och då. Är du premium-användare betalar du 99:- för en månads reklamfri lyssning. Med spotify premium kan man även lyssna offline, dvs utan internet.

För att kunna skaffa Spotify måste man först få en invite av en som redan har Spotify.

Jag funderar på att starta en liten tävling här på bloggen, och jag sitter nu och funderar ut vad jag ska ha för pris. Har kommit på en sak - en Spotifyinvite. Ifall någon där ute är utan underbara Spotify.

Men för att ta reda på om det faktiskt finns folk som inte har Spotify vill jag jättegärna att ni svarar på min fråga, det går ursnabbt!

Är du Spotify-användare?

Ja
Ja men använder det inte
Nej
Nej men vill ha

Se resultat





En bra dag.

2010-07-19 @ 16:20:31
Ja minsann, en bra dag har jag haft , hittils iallafall. Precis när jag vaknade åkte vi iväg till Arninge (för er som inte vet ligger det i Täby Kommun, norr om Stockholm). Pappa ville gå in på Jula (såklart..) och där fyndade jag en sån där ful men praktisk regnmössa, myggnät som man kan hänga upp i tält (skitbra att ha på scoutlägret som jag åker till på lördag) och en multifunktionslampa som kan användas till allt möjligt bl.a. så kan man ladda mobilen, radio finns också i den och så laddar man kameran genom att veva.
Så jäkla smarta dom där ficklamporna är som man vevar för att ladda. Då behöver man inte släpa på batterier och man behöver aldrig oroa sig för att lyset inte ska räcka om man åker iväg.

Efter besöket på Jula gick vi till Elgiganten för att jag skulle köpa en extern hårddisk. Jag måste verkligen göra en backup på alla bilder jag har lagrade på datorn. För om datorn krashar är alla mina bilder borta. Därför är en extern hårddisk mycket bra att ha. Det började med att pappa hittade en billig hårddisk i reklam-bladet vi fick hem som hade 500GB minne och kostade 549 kr. Men när vi kom dit upptäckte pappa att det erbjudandet hade gått ut den 18:e. Alltså igår. Mycket smart pappa! Men jag köpte en på 1000GB (1Tb) för 699kr istället.

Så ikväll ska jag prova den nya och fräsha externa hårddisken. Uppdaterar senare med kanske en bild på grejerna jag köpt. Speciellt lampan, jag är så jäkla nöjd med den. Och inte var den dyr heller. Hurra!

Hoppsan Kerstin

2010-07-18 @ 23:52:10
Blev visst inget inlägg "senare" om landet just idag. Fastnade framför tv:n.. Först var det film med Tintin, och sedan dubbelavsnitt med 2 1/2 Men, och sen mina damer och herrar, var det Legenden om Zorro. Och DEN kan man ju inte missa för allt i världen! Så, som sagt.

Det blev visst inga bilder just idag, har inte orkat föra över bilderna från kameran till datorn än.. Det tar sån himla lång tid! Så det inlägget dyker snart upp här på bloggen.

God Natt!


Hemma från landet

2010-07-18 @ 20:24:44
Är ÄNTLIGEN hemma från en vecka på landet. Nu ska jag vila ut och äta jordgubbar med grädde och kolla på film. Uppdaterar senare med bilder och berättar vad vi he gjort och framförallt hur varmt det har varit! Svarar också på kommentarer då.

Men tills dess kan ni ta och lyssna på låten White Sky med Vampire Weekend. Den är så jäääkla bra!

Drar till landet..

2010-07-12 @ 08:33:59
...ett par dagar. Har egentligen ingen lust alls att åka dit.. Det kommer vara lök-varmt, badställen finns minst 13 km därifrån, typ inga grannar OCH inget internet.. Visst, jag har hittils klarat mig tre veckor (plus några timmar) sammanlagt utan internet den här sommaren och det har funkat bra. Men.. nu är jag igång igen, ni vet.. både med bloggen och så har jag börjat spela Farmville igen.. Då är det en stor fördel att ha internet, hahaaaa.

Så här ser det ut på vårat land. Det är en gammal bondgård och själva stugan som ni ser nedan på den första bilden är nedflyttad från norröver till den plats där den står idag någongång i början på 30-talet.
Så här är alltså min farfar uppvuxen! =)


 

 

Till vänster själva ladugården där de två kossorna stod, några grisar och ett gäng höns. Kanske även någon enstaka häst. På "övervåningen" förvarades höet. Nuförtiden är nedervåningen "inredd" med en snickarbänk med tillhörande verktyg och plats för ca åtta gamla ädla (och rostiga) cyklar. Övervåningen har mamma och pappa renoverat och gjort om himla fint så att det går att sova där. Dom har dragit in el och isolerat. Ska ta en bild nu när jag åker upp så att ni får se, det är himla fint och väldigt fint inrett!

 

Så.. kommer hem om några dagar.

Haré bra därute!

 

 


Lemuuuur

2010-07-11 @ 23:29:34
När vi var inne på Skansen för ett tag sen gick jag och några kompisar in på Akvariet. Och det var så värt det, även om jag inte fick så bra bilder som jag kunde önskat.. Men tur att vi hade sol den dagen, annars hade vi inte fått se lemurerna sitta och RÅsola! Dom satt på sina lemur-rumpor med bena isär och armarna åt varsina sidor. Så jäkla roliga dom såg ut!

Okej, dålig men det var såhär ALLA lemurer satt. Knäppa djur det där, men roliga minsann!




 

Den här bilden är lite komisk.. En lemur som ger en annan lemur en slap in the face!


Ska sova nu.. Gick ju som sagt och lade mig liiiite sent igår, med tanke på tiden jag fick gå upp och den korta sömnen jag fick natten innan.

God natt!!

Bzzzzz

2010-07-11 @ 16:53:46
När vi stod och laddade mobilerna utanför toaletterna på Taizé dök det här flyg-djuret upp. Synd bara att det här var den enda bilden jag hann ta innan den flög iväg..
Tror att det är en motsvarighet till våra bin och getingar? Ser rätt äcklig/spännande ut och det var den också.


Har inte orkat redigera den.. Jag har bara beskurit den lite.

franskt bi?


I'm staaarving!

2010-07-11 @ 11:22:10
En nackdel med att stanna uppe tills tidigt på morgonen är att man blir jättehungrig. Men jag orkade inte gå ner och äta nåt inatt/morse. Och det straffas jag för nu. Jag är så hungrig att jag har ont i huvudet. Spännande... Egentligen borde man testa nån gång hur det är att inte äta på en hel dag.. Bara för att se vilka andra symptom man kan få. Eller inte. Äta bör man, annars dör man. (äta gör man ändå dör man)

Bild på en av cupcakes-en som min syrra bakade innan hon åkte till USA. Dom var himmelskt goda! Tänk er både såna här i olika färger plus en jättegod jordgubbstårta till midsommar.. I love it!


Borde kanske sova nu?

2010-07-11 @ 03:55:00
Klockan är ganska mycket nu.. BORDE nog sova nu men tänk om jag inte vill det då, haha.

En sak som jag kom på för några minuter sen (eller.. typ vid 3) är att det är ljusare nu än när jag gick och lade mig.. Då var det ändå ganska mörkt ute.. Men jag hade lite svårt att sova då så jag tänkte att jag skulle läsa lite i nån av böckerna om Bella & Edward (och Jacob...). Men jag läste ganska länge visade det sig.. Närmare bestämt i ca 3, nästan 4 timmar. Hehehe, hoppla.

Men det finns ändå en bra ursäkt: böckerna är ju så otroligt himla bra! Jag vet liksom inte HUR många gånger jag har läst dom. Jag har tappat räkningen. Samma med Harry Potter-böckerna. Ääeej det är bara pinsamt om jag ska berätta hur många gånger jag har läst dom.. För det är några gånger vill jag lova. haha . Sen kom jag ändå på en anledning till varför jag inte kan sova... (säger vi.. I teorin... Kanske...) nämligen att jag inte låg på spikmattan innan jag gick och lade mig.. Jag har ändå gjort det dom senaste dagarna och då har jag sovit ganska gott.. Men, jag orkar inte hålla på att fibbla med den nu och sånt och kanske riskera att väcka mamma och pappa..

MenMen, nu ska här sovas! (om jag kan somna över min hungrighet och min kissnödighet)

God Natt!

(jäääääklar vad långt inlägget blev, för att vara skriven på en iPod touch.. shit manhattan =o)

ÄlgÄlgÄlgÄlgÄlg

2010-07-10 @ 23:33:02
Bild på söta älg-kalvar från Skansen när vi var där på klassens dag. Dom var så himla söta!


Grass on the ground

2010-07-10 @ 17:57:18

Bjuder på en bild från Midsommar =)

Gick upp vid sex på morgonen och gick ut och fotade i ungefär en timma. Fast jag skulle ha gått ut tidigare.. Ungefär när solen går upp. Då hade jag nog fått snyggare bilder vid vattnet och häftigare ljus.

MenMen, en annan gång kanske. En annan morgon =)

 

Tror ändå att jag kommer ta med mig kameran på scoutlägret så då blir det nog en hel del fina bilder vid vattnet. Lägret iår är i slutet på Juli och platsen är Vässarö, scouternas underbara ö i skärgården. Uuunderbart (hjärta)

 

Orkar inte redigera bilderna just nu.. Har fullt upp med att försöka ladda upp bilderna från Taizé och Disneyland på Facebook, och dom är sammanlagt ca 1400 st.. Det är svårt att välja ut vilka som ska upp! =)


Ooooops..

2010-07-10 @ 11:56:14
Hahah nej det gick ju inte så bra att få igång bloggen igen.. Men håll med, det är ju inte så att datan direkt lockar när det är sommar.. Det är ju nu man vill vara ute och bli bruuun! (även om jag inte alls blir brun..)

Var och såg Eclipse igår.. Den var..bra. Visst hände ju allt jättefort, men det är ändå en ganska händelserik bok som ska tryckas ihop till en film. Och den följde boken ändå ganska bra, lite bättre än New Moon och mycket bättre än vad Twilight gör.

Nu ska jag och några kompisar dra och bada, fast jag är inte så sugen på det.. Jag är inte direkt bad-människan nr 1.

Just det.. Jag nämnde tidigare i vår att jag skulle fixa en ny, fin design. Den är eh.. på gång. Det vill bara inte sitta ihop som jag vill ha det. Och så blir jag arg och lägger ner det för ett tag. Så snart så =P
Ska se om jag får låna syrrans dator, där finns ändå Photoshop Elements.. Och det är meeer än vad jag har. Hoppas iallafall att vi får nya Photoshop CS 5 när vi börjar skolan i höst. Jag tycker att ändå vi på media borde få det..

En bild från Taizé, Frankrike

2010-07-06 @ 21:01:09

 

Bilden är på mina två kompisar som gick nere i Tysta Dalen. Där var det jättemysigt och helt underbart fint!


Äntligen hemma!

2010-07-06 @ 12:41:00
Är äntligen hemma! För ett tag iallafall.. Veckan ute på Husarö var rolig och solig. Jag var ju med som ledare för barn i åldrarna 10-13 och det var ett äventyr vill jag lova! Vissa ungar var hur roliga och snälla som helst, medan vissa var rent ut sagt odrägliga. Men i det stora hela var lägret myyysigt! (hm, förutom skogsbranden vi fick vara med om.. Det var LÄSKIGT och vi ledare var med och släckte elden innan brandbåten hann komma och jag hade träbingsverk dagen efter..)

Ska se om jag får igång bloggen nu ett tag innan jag åker bort igen.. Mamma och Pappas semester börjar nästa vecka så då åker jag antagligen bort igen.. Och den 24 juli är det årets höjdpunkt: scoutlägret!

Uppdaterar senare igen med ett foto från kanske.. Frankrike? Eller kanske Disneyland? (det blev ca 450 bilder från disneyland så det finns en del att välja mellan..)

RSS 2.0