Hit och dit. Häng och släng.

2010-06-26 @ 23:34:34
Bajs. Jag skrev faktiskt ett inlägg förut men hurra! när jag skulle publicera så försvann alltihop...
Jiiiippii.........

Iallafall, kom hem från Frankrike/Taizé i måndags kväll och sen dess har allt varit stressigt.
Har idag hunnit komma hem från midsommarfirandet och packat om till ryggsäcken. För imorgon far jag ut till den lilla och mysiga ön Husarö och kommer inte hem förrän lördag.
Jag vill verkligen inte åka nånstans - jag vill vara hemma några dagar..

Men, jag skriver och berättar om Frankrike om hur Taizé var och hur dagen på Disneyland var när jag kommer hem.

Ha det så bra tills dess!

Svarar på alla kommentarer när jag kommer hem =)

Destination Frankrike

2010-06-11 @ 23:29:43
Precis så är det. Kl 05:15 ringer min klocka i hopp om att kunna väcka mig.. Jag hoppas verkligen att den lyckas.

Jag åker nämligen till Frankrike, eller rättare sagt till Taizé imorgon. Rättelse: vi är framme på söndag förmiddag. Hmm undrar ni kanske varför? Jo för att vi åker buss dit.. Jag åker ju med kyrkan (Taizé är ett kloster) och det är billigare att åka buss + att det är mysigt!

Så medans jag är nere i Frankrike och lär känna folk världen över så är mamma, pappa och syrran hemma och jobbar, målar huset och fast i Sverige. Mohahah. =)

Har förmodligen inget internet där nere, och har jag det kommer jag nog inte kunna använda det.. Kan inte blogga från iPoden (funkar typ inte att skriva ett inlägg.. titel funkar däremot, vad nu det ska vara bra för..) och mobilen är dyyyrt.

Såatteehhh. Ha det bra på er alla så hörs vi om en vecka då jag lägger upp massa bilder och berättar vad vi gjorde! =)

Brev från elever i Nairobi

2010-06-08 @ 16:52:06
Jo, ni läste rätt. Nairobi, huvudstaden i Kenya. Två av våra lärare var där i februari och besökte några skolor som ligger i slummen utanför. "Barnen" där skrev brev till oss som vi fick igår och har idag svarat på. Faktiskt helt otroligt spännande!

Eleverna i de olika klasserna är allt mellan 12 och 18 år, allt beror på hur gamla de var när de började skolan. Skolan de går i drivs av pastorn i områdets kyrka och för oss är den väldigt liten i storlek. På bild ser det ut som ett skjul. En elev skrev att hon är glad att hon får gå i en sån bra skola som är ren och snygg. Det är cementväggar och hårt trampat jordgolv. Tänk att det faktiskt kan vara så olika. Visst vet man ju att allt ser olika ut beroende på vart man åker i världen, men det här har fått mig (och andra i klassen också tror jag) att inse hur faktisk bra vi har det!

Brevet jag fick är från en tjej född 1994. Hon heter Pharidah. I sitt brev början hon med att skriva hur hennes familj ser ut, när hon föddes och hur hon är som person. Nu ska jag inte lämna ut direkt allt vad hon skriver, men många av hennes klasskompisar skrev rätt så ärligt och direkt hur de blir behandlade och om hur svårt de har det. En av mina kompisar fick en tjej som var väldigt sjuk och som inte hade pengar till sjukvård. Min kompis kände sig nästan skyldig att skicka ner pengar till henne så att hon kunde få sjukvård. En annan skrev att hennes pappa slog henne och att pappans nya fru var jättestränga mot henne. Att hon inte fick göra sina läxor utan var tvungen att göra hushållssysslor.
Min brevvän skrev också om sin favoritmat. Vi i Sverige skriver ofta att vi gillar en speciell maträtt som t.ex. pizza, spaghetti etc. Pharidah skrev att hennes favoritmat var näringrik som skulle göra hennes kropp stark och uthållig. Maten innehöll också calcium som gjorde hennes tänder och ben starka. Hon gillade också frukt så som apelsiner och bananer, men också morötter för det var bra för synen. Det känns så konstigt att de tänker på de viset, för de gör vi knappt inte alls i Sverige. Vi behöver inte oroa oss för att få i oss vitaminer och calcium, vi bara äter det vi gillar (fast vi är ju såklart medvetna om att vissa maträtter är sämre/bättre än vissa).

Så idag skrev jag klart mitt brev till Pharidah. Det blev tre sidor handskrivet på kollegiepapper, det skulle kännas så opersonligt att skriva på dator. Jag skickade även med bilder på mig, mitt rum och villan jag bor i.

Det ska bli så grymt spännande att få svar på breven och jag kan knappt vänta. Hoppas att jag nån gång i famtiden kan åka och hälsa på.


Inhandlat inför Frankrike!

2010-06-06 @ 00:01:56
Har dom senaste dagarna knåpat ihop lite grejor jag ska ha med på resan till Frankrike.

Här är ett smaktips! (säger man så.. smaktips.. det låter fel... äh skit samma haha)

Funderar att ha de där som matsaker... Men de kommer ta så mycket plats i packningen, då kan jag inte köpa lika mycken, haha. Men jag gillar färgblandningen! Ska lätt ha de här på scoutlägret i sommar! =)

Leopardficklampan, liten som fasen. La mitt SL-kort bredvid för att verkligen visa hur otroligt liten den är!

Sudoku-tidning lär jag behöva på resan ner.. Sitta i ungefär ett och ett halvt dygn i en buss dit och lika länge hem kan bli lite uttråkande. Så, sudoku är kul! =)

Fläkten behöver jag väl knappast förklara va.. Blir det varmt så åker den här fram ur väskan! =D

Påsen kan man ha runt halsen eller i väskan för att förvara pass, pengar och etc.

Ni ska se restan jag har fixat inför resan.. OOOoooooo jag är så TAGGAD nu!!


No internet connection

2010-06-03 @ 09:54:51
Hur stavas connection? =O Conection? Connctu4ifk? Äh sket samma, vi har iallafall knappt nåt internet hemma.. Det har inte funkat sen det åskade och blixtrade i söndas.. Fasiken om det pajade för oss då. Jag måste ju fixa Spotify Premium innan jag drar till Frankrike. Hahah, min familj stannar hemma och målar huset medan jag drar till Frankrike och lökar. mohahah.

En liten bild från vårt vackra träd.
Älskar verkligen färgerna!


RSS 2.0